Μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας.
Ο σκοπός της εφαρμογής είναι να βοηθήσει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια τους γονείς τους. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε με γνώμονα την απλότητα χρήσης της εφαρμογής κυρίως από παιδιά με ειδικές ανάγκες που θα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο χρήστης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μπορεί να καλέσει με τη χρήση ενός κουμπιού ένα τηλέφωνο (το γονιό του) να στείλει ένα μήνυμα κειμένου σε ένα άλλο τηλέφωνο, να δεί τη θέση του στο χάρτη, να στείλει τη θέση του με μήνυμα κειμένου ή να στείλει το χάρτη της θέσης του σε ένα άλλο κινητό τηλέφωνο.
Η εφαρμογή Neverlost μπορεί να κατέβει δωρεάν, από το Google Play Store, ενώ πληροφορίες για την εφαρμογή υπάρχουν στην σελίδα που δημιούργησαν οι μαθητές: epalkerkyras.com/neverlost.
Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store πατώντας εδώ.
Διεθνής πρωτιά στην πληροφορική για τους μαθητές από την Κέρκυρα
Η συγκεκριμένη εφαρμογή ανακηρύχθηκε νικήτρια στον φετινό διεθνή διαγωνισμό «Πρόσωπα της Πληροφορικής - Faces of Computing» στην κατηγορία Γυμνάσια.
Στις 11 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, η Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Computer Science Teachers Association - CSTA) ανακοίνωσε τους νικητές και έδωσε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Γυμνάσια», στην εφαρμογή «Neverlost». Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Πληροφορική για το κοινό καλό» και επιλέχθηκε επειδή προτρέπει τους μαθητές να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους, σε θέματα έκτος της καθημερινότητάς τους και τον τρόπο που η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος.
Η εφαρμογή NeverLost δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας. Το κίνητρο τους, όπως είχαν αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν να βοηθήσουν παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κέρκυρας. Ο προβληματισμός τους αρχικά ήταν, πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά, με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου, να καλέσουν σε βοήθεια, κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις. Για αυτό το λόγο, σκέφτηκαν και δημιούργησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , μπορεί με 2 μόνο κινήσεις, 2 κλικ, να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται, ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.
Η είδηση αναπαράχθηκε από το www.diorismos.gr. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.